Ideer til at give kanel og peber2017-07-02T08:04:15+00:00

Ideer og Inspiration til at give Kanel og Peber 

Velkommen til denne ultimative inspirationsside, som guider dig gennem en masse gode ideer til, hvordan du kan give kanel eller peber til en 25/30 års fødselsdag.

Lad dig inspirere til, hvordan din vennekreds ønsker at give fødselaren kanel eller peber, så denne dag bliver en festlig oplevelse for både gæster og fødselar.

Nedenfor ses en indholdsoversigt over denne sides emner som beskrives. Du kan klikke på titlen for at hoppe til det ønskede emne.

♦ Tips og tricks forklarer de mest anvendte og sjoveste måder at give kanel eller peber på.

♣ Fremgangsmåde beskriver de overvejelser du og vennerne bør gøre jer i forbindelse med at give fødselsaren kanel eller peber.

♥ Sådan har andre gjort viser videoklip af nogle kreative og sjove måder, hvorpå andre tidligere har givet kanel eller peber til fødselaren.

♠ Fif og historier fra vores kunder er stedet hvor du kan læse private indlæg fra vores kunder, hvor du kan få et par fif og en god historie oveni hatten.

Tips og Tricks til at give Kanel og Peber

I dette afsnit gennemgår vi flere forskellige metoder, hvorpå i kan give jeres fødselar kanel eller peber. Vælg den metode, som du føler er mest passende til jeres fødselsdag. Hvis du kender fødselaren og vennekredsen godt, har du allerede en god fornemmelse omkring hvad som virker passende.

Løvblæser fyldt med kanel/peber

Er du i besiddelse af en løvblæser, eller kender nogen du kan låne en af, så er dette en rigtig festlig måde at give kanel eller peber på!

Løvblæseren har normalt to funktioner: en blæsefunktion og en sugefunktion. Sørg for at stille denne på blæsefunktion og fyld løvbeholderen (den sorte pose på billedet) med en stor mængde kanel eller peber.

Det går bestemt ikke stille for sig, når løvblæseren tændes – og blæser kanel/peber ud i en stor støvsky!

løvblæser fyldt med kanel/peber

Sørg for at pege løvblæseren mod fødselaren men hold samtidig et par meters afstand. Det er selvfølgelig optimalt, hvis fødselaren står bundet til en lygtepæl, flagstand eller et træ, så personen ikke kan flygte fra støvskyen. Lad festen begynde!!

Støvsugeren – for de kreative

Mange støvsugere nu til dags har en indbygget sugefunktionen, som kan ”vendes om”. Dette muliggør, at støvsugeren nu vil blæse luft ud, fremfor at suge luft ind. Det anbefales dog, at man på forhånd ved hvad man laver, hvis man går i gang med at vende sugefunktionen, så støvsugeren ikke ødelægges i forsøget.

30 år peber ideerNår dette er klaret, fyldes støvsugerposen helt op med kanel eller peber, efter samme princip som løvblæseren med kanel/peber. Denne metode kan både benyttes efter fødselaren er blevet bundet til f.eks. en lygtepæl, ligesom den er exceptionel til at overraske den intetanende fødselar på terassen eller andetsteds udenfor.

Pulverslukker med kanel eller peber – PAS PÅ!!! 25 år kanel ideer

At genopfylde en pulverslukker med kanel eller peber (peber-/kanelkanon) er blevet en populær måde at fejre en 25 eller 30 års fødselsdag på.

Selvom det ser ud til at være en rigtig sjov og effektiv måde at give fødselaren ”det glatte lag” på, så bør denne metode behandles med største respekt. Vi her fra Kanel&Peber.dk anbefaler ikke, at man begynder at eksperimentere med at lave sin egen peber- eller kanelpulverslukker, grundet sikkerhedsmæssige årsager.

Som yderligere beskrevet i Er det farligt at lave en kanel- eller peberpulverslukker?, så er der tidligere sket ulykker hvor folk har genopfyldt en pulverslukker med kanel/peber.

Vi henviser i stedet til de mange andre sjove metoder, hvorpå der kan gives kanel eller peber til fødselsdagen.

Kaster man sig alligevel ud i dette, stik mod vores anbefalinger, så vær yderst forsigtig og fyld ikke alt for meget tryk på pulverslukkeren. For alt i verden skal du spørge en ven om hjælp, hvis du ikke ved noget om trykflasker.

giv kanel 25 år_peber 30 årIngen dikkedarer – vand og pulver holder 100!!

Ønsker man at holde sig lidt mere til standarden, uden at der skal laves alt for mange forberedelser til udstyr mm. som i ovenstående ideer, så er dette bestemt løsningen til at give kanel eller peber. Med vand og pulver er der sikret rigtig god gang i løjerne, og det er en sikker vinder som simpelthen tager kegler hver gang!

Opskrift: Først tilføres fødselaren 20 DL lunkent vand, hvorefter personen pyntes flot med kanel eller peber – lige til et tilfredsstillende resultat og tilstrækkelig latter er opnået ;-) Rigtig god fejring af jeres kanelsvend/mø eller pebersvend/mø!

Fremgangsmåde til at give Kanel/Peber til 25- og 30 Års Fødselsdag

Nedenfor følger en fremgangsmåde, som i med fordel kan anvende, når der skal gives kanel eller peber til fødselsdagen!

Fremgangsmåden når fødselaren skal have kanel eller peber kan selvsagt være meget forskellig og varierende fra selskab til selskab.

Når i planlægger, hvordan i ønsker at afholde traditionen med kanel/peber, så tag hensyn til den generelle stemning i selskabet. Det er jer som bedst kender vennekredsen og personerne som deltager i fejringen – så vær tro imod det niveau som i ved alle kan være med på. På denne måde forbliver det et festligt minde for alle, hvilket jo er hele essensen i traditionen.

Lad jeres ven/veninde mærke at det er ham/hende i fejrer, ved at deltage med god stemning og latter – og lad være med at gå i ekstremerne, hvor det ikke længere er den hyggelige påskønnelse og fejring som er i fokus.

Uanset hvilken stemning eller “setting” i vurderer jeres fødselsdag fejres i, så følger her nogle praktiske råd, som med fordel  kan tages med i overvejelserne når i skal give kanel eller peber til fødselsdagen.

Overraskelsesmomentet

Dette er simpelthen alpha og omega! Det bliver altså bare en hel del sjovere at give kanel/peber, hvis fødselaren bliver overrasket over den forestående begivenhed, og ikke ser det komme “langvejs fra”.

Planlæg overraskelsesmomentet nøje på forhånd med vennerne, for at få det maksimale ud af situationen. En god idé kan være, at aftale et tidspunkt på forhånd (f.eks. efter spisningen, hvis dette finder sted) eller nogle tegn og signaler til hinanden, så alle er med på, hvornår vennen skal overrumples.

Når alle undtagen den intetanende fødselar har opfanget at det er ved at være “action-time”, så gør alt for at overrumple personen på samme tid. Pludselig kommer hele selskabet, som lyn fra en skyfri himmel, stormende hen og slæber den overraskede fødselar (med puls 170) udenfor.

Lad os nu se nærmere på en god og velegnet lokalisation til at give fødselaren noget kanel eller peber på.

Lokalisation

Det tilrådes på det kraftigste at afholde enhver fejring med kanel og peber udenfor. Ikke bare bliver det være noget værre svineri indenfor, men det kan også være ekstremt svært at få kanel eller peber væk igen. Det er ikke sikkert det er så festligt i længden, hvis der lugter af jul eller Søstrene Grenes krydderiafdeling året rundt indenfor.

Overvej ligeledes hvilken grund i befinder jer på. Er det offentlig eller privat grund? Er det for tæt på andre bygninger eller lignende, som kan tage skade af at få kanel eller peber på sig? Tag forholdsregler så ingen udenforstående udsættes for gener i forbindelse med fejringen af kanel/peber-traditionen.

Tilfangetagelsen

Når fødselaren er hevet med udenfor, og man har nået den planlagte lokalisation, hvor man vil give sit kanel eller peber – så er det tid til at lade fødselaren føle tilfangetagelsen på egen krop.

Her kan man med fordel benytte en lygtepæl, flagstang, et træ, en bænk, eller hvilken som helst anden solid genstand, hvor det er muligt at holde fødselaren til fange. Brug evt. gaffatape, strips, reb eller lignende til at binde fødselaren til genstanden. Sørg altid for at have en saks eller anden genstand med ud, så fødselaren hurtigt kan klippes fri ved enhver forespørgsel, som ikke går under kategorien “pylder”.

Beklædning/værdigenstande

Inden I giver den gas med at lave en sky af stødt kanel eller peber, så tilbyd altid at opbevare fødselarens finere beklædning eller værdigenstande.

Det kan være en smart idé, at have medbragt noget gammelt eller mindre pænt skiftetøj til anledningen, som fødselaren hurtigt kan hoppe i. Dermed ødelægges der ikke noget dyrt tøj under fejringen.

En anden idé kan være, at have købt en engangs malerdragt på forhånd, som fødselaren hurtigt kan hoppe i. Dermed skånes tøjet og fødselaren behøver heller ikke klæde om foran hele selskabet. Disse malerdragte kan købes til billige penge i ethvert byggecenter.

Slutteligt, sørg altid for at opbevare jeres fødselares værdigenstande såsom telefon, ur og pung.

Beskyttelse

Denne del er nok den vigtigste at huske ved fejringen med kanel eller peber!

Sørg ALTID for at udstyre fødselaren med beskyttelse for øjne og luftveje. Vi anbefaler beskyttelsesbriller eller svømmebriller, som slutter helt tæt for øjnene samt en støvmaske til luftvejene. Dette kan købes meget billigt i ethvert byggecenter såsom Silvan, Stark og Jem & Fix.

Gå ikke på kompromis med beskyttelse af øjne og luftveje under fejringen, men sørg for at tage de nødvendige forholdsregler, så fejringen forbliver et sjovt minde. Apropos minde – lad os se nærmere på, hvordan fejringen foreviges!

Tag masser af billeder og videoer

Husk at knipse godt løs med telefonen eller kameraet og sørg for at få et godt videoklip af den sjove fejring med kanel eller peber. Denne dag forbliver et fantastisk minde resten af livet for både fødselaren og vennerne. Lad det være en dag som huskes tilbage på som “good-times” med latter, skæg og ballade og forevig øjeblikket med billeder.

Vær på vagt

Lige et godt råd med på vejen til alle passive tilskuer, som står og griner rundt omkring i periferien. Når fødselaren bliver sluppet fri fra sin tilfangetagelse, vil personen sikkert ikke tage så meget hensyn – og vil sikkert med glæde give dig et ordentligt kanel- eller peberkram.

Så hold lidt afstand til fødselaren og vær ikke for godtroende, indtil vedkommende er sendt i bad for at vaske sit kanel eller peber af igen.

Brug koldt vand til at skylle kanel og peber af

Lige et godt råd som du kan viderebringe til fødselaren. Husk at fortælle fødselaren, at det er bedst at skylle kanel eller peber af kroppen ved at tage et koldt brusebad. Grunden til dette er, at porerne i huden lukker sig når du tager et koldt brusebad fremfor et varmt brusebad. Specielt kanel, har en tættende effekt, som gør at det kan sætte sig lidt i porerne i huden et par dage efter. Dette minimeres ved at tage et koldt brusebad.

Gør det med måde

Igen kommer vi lige med rådet om ikke at overtræde fødselarens grænser, og holde fejringen på et niveau, hvor alle i selskabet kan være med. Lad det være en minderig dag fremfor en episode, hvor det kører lidt af sporet.

Husk også – måske bliver det din tur næste gang :-)

Husk at rydde op

Sørg altid for at rydde op efter jeres fejring, i det omfang det er muligt for jer. Det er naturligvis svært at undgå at det helt kan ses, at der er blevet fejret en fødselar med kanel eller peber på “gerningsstedet”.

Men sørg altid for at rydde alle genstande op som i har brugt til fejringen – og skyl evt. kanelet/peberet væk med en spand vand hen imod en kloak eller lign.

SORTIMENT OG PRISER PÅ KANEL OG PEBER

Går du med planer om at fejre fødselarens 25- eller 30 års fødselsdag med kanel eller peber? Nedenfor kan du tjekke hele vores stærke sortiment ud!

SE HELE VORES KANEL SORTIMENT
SE HELE VORES PEBER SORTIMENT

Sådan har andre givet Kanel/Peber til en 25- eller 30 Års Fødselsdag

Her følger nogle private videooptagelser til inspiration til den kommende fødselsdag. Disse videoklip viser nogle af de mest originale måder, hvorpå folk har fejret med kanel og peber til 25/30 års år fødselsdag.

– Enjoy og rigtig god fejring til jer alle :-)

SORTIMENT OG PRISER

Se hele vores sortiment af produkter til at give din fødselar en uforglemmelig fejring!

SE HELE VORES KANEL SORTIMENT
SE HELE VORES PEBER SORTIMENT

Fif og historier fra vores kunder

Her har du mulighed for at samle inspiration fra vores kunder, hvorledes de har fejret deres fødselar. Måske der er et par fif og tricks, som du har lyst til at bruge.

Her er du også meget velkommen til selv at skrive din egen beretning fra jeres kanel- eller peberfejring og poste et billede af festlighederne.

Skriv et nyt indlæg

 
 
 
 
 
Felter med * skal udfyldes.
9 entries.
Astrid Astrid fra Århus
Er det let at vaske kanel væk, hvis vi skal hælde det på min veninde udenfor i haven?
Mikkel P Mikkel P fra Grenå
Tak for en fed side kanel&peber - nu er jeg med på hvordan slaget skal stå, haha 😂😄
Morten Morten fra skagen
KANEL 25 ÅR!!!! Fest, ha ha ha! Vores buddy blev lidt overrasket og havde på forhånd gået og truet drengern om at han går amok hvis vi gir ham kanel. han holdt sig dog i skindet og tog imod kanelet med latter og tilråbene "i er så færdige bro's" 😃😃 Næste gang er det min tur, og hey det er cool for det er sku en go griner. Peace out
Alfred Alfred fra Esbjerg
Peder holdt 25års og han havde sku luret vi ville gi ham nåe kanel. Han havde skiftetøjet klar som han fik lov og hoppe i inden vi gav ham hele turen. Tak for kanel og tips her på siden, alle gutterne i Esbjerg havde sku en fest af de helt store!
William William fra Horsens
Vores homeboy Lasse fik sit livs kanel i går. Shiiiiit han var ved at skide i bukserne da vi stripsede ham til lygtepælen og han så al vores kanel. Han tog det sku nu mege fint og han fik et bad bagefter. Det løftede lige stemningen til festen 100% og bagefter gik alle og fortalte om kaneltrolden Lasse i byen senere. Han mødte endda nogle piger som syns det var synd for ham! Alle var glade, ik sidste gang vi gir en af homeboysne kanel!!! HYG
Bo Bo fra Aalborg
Vi havde købt 15 kg kanel fra jer og det var en fææææst uden lige! Tror polle stadig hoster kanel i dag :D :D
Daniel S Daniel S fra Frederikshavn
Jeg skriver os gerne lige noget fra vores dobbelt-fødselsdag, hvor vi havde fornøjelsen at give vores to makkere kanel. Det var skide fedt fordi vi havde startet festen somom de ikke skulle have kanel, men lige da den ene var på toilet og den anden i kælderen og hente øl, så overraskede vi dem max. De fik så meget kanel så de aldrig glemmer denne dag. Heldigvis er de fleste af os over 25 år, så vi skal vel bare sørge for at finde et kvindfolk inden vi rammer de 30!!! Tak for anbefalingerne med at hælde vand på folkene først, så hænger kanelen måj bedere, haha! Snakkes!!
Jens Jens fra Kolding
Haha yes man, her kommer der lige en lille update om da vores ven Benny aka Børge fik giga mængder kanel på hans 25 års fødselsdag sammen med gutterne sidste weekend!! Noget af det fedeste var nok klart at han ikke havde set den komme, at han skulle have kanel. Vi havde bevidst ikke joket med det på forhånd op til hans 25 års fest, fordi vi ville ha den sku komme som lyn fra en skyfri himmel! Det lykkedes i den grad og han nåede knap nok at fatte hvad som foregik, før han stod fanget med håndjern ved nærmeste lygtepæl og fik 10 kg kanel ud over sig :D Det hele var totalt grineren og optur, men det eneste han var lidt pigesur over bagefter var at det var svært for ham at få alt kanel af sit ur, så hvis man er flink kunne man jo tilbyde sin kammerat at få uret af inden det går løs med kanelet ;-)
peter hansen peter hansen fra randers
Vi havde en super fed fejring af vores makker Jonas, som blev 25 år!! Tillykke med de 25 år kanel-svend Jonas :D

Klar til at næste fødselsdag fejres for fuld skrue med et kanel/peber-højdepunkt som ikke glemmes?? Nedenfor kan du tjekke vores sortiment af kanel og peber ud:

SORTIMENT OG PRISER

SE HELE VORES KANEL SORTIMENT
SE HELE VORES PEBER SORTIMENT